What percent is 120 of 85 ?
px85/100 = 120
=> p = 12000/85 = 141.17 %
How many seconds will a 800 meter long train moving with a speed of 63 km/hr take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the train ?
Here distance d = 800 mtsspeed s = 63 - 3 = 60 kmph = 60 x 5/18 m/stime t = 800x18/(60x5) = 48 sec.
A can finish a work in 18 days and B can do the same work in half the time taken by A. then, working together, what part of the same work they can finish in a day ?
A can do the work = 18 daysB can do the work = 18/2 = 9 days(A + B)'s 1 day work = 1/18 + 1/9 = 1/6=> In 3 days = 3x1/6 = 1/2 work is completed.
The interest on a certain deposit at 4.5% p.a. is Rs. 202.50 in one year. How much will the additional interest in one year be on the same deposit at 5% p.a. ?
We know that I = PTR/100=> P = 20250/4.5 = 4500Now, new Interest at 5% = 4500x1x5/100 = 225Now the additional amount = 225 - 202.5 = Rs. 22.5
A number increased by 30% gives 390. The number is
Let the number be 'N'Given N + 30N/100 = 390=> 130N/100 = 390=> N = 390 x 10/13=> N = 300.
We'll send you weekly updates from Sawaal
Copyright © 2016 Sawaal.com | All Rights Reserved