A) 12 pm | B) 1 pm |

C) 11 am | D) 11:30 am |

Explanation:

let 't' be the time after which they met since L starts.

Given K is 50% faster than L

50 t + 1.5*50(t-1) = 300

50 t +75 t = 300 + 75

t = 375 / 125 = 3 hrs past the time that L starts

So they meet at (9 + 3)hrs = 12:00 noon.

A) 9 | B) 10 |

C) 11 | D) 12 |

Explanation:

Given the company has 8 SD + 6 SRP + 7 IN = 21 cars + 'x' small cars.

Given SD makes 1/4 th of the total fleet.

=> 8 = 1/4 (21 + x)

=> 32 = 21 + x

=> x = 11

Therefore, the company has 11 small cars.

A) 175 | B) 145 |

C) 165 | D) 135 |

Explanation:

Let the number of males be 'M'

Let the number of females be 'F'

From the given conditions,

(F-15)=2M.....(i)

F=5(M-45).....(ii)

By solving the equations (1) & (2) we get M = 80

Then substitute M = 80 in (1)

F = 2M + 15

F = 2 x 80 + 15

=> F = 175

Therefore, number of males = 80 and females = 175 in the party.

A) PSRQ | B) SVUT |

C) MNPO | D) KNML |

Explanation:

PSRQ --> {16, 19, 18, 17} - next 3 alphabets of "P" is written in reverse order

SVUT --> {19, 22, 21, 20} - next 3 alphabets of "S" is written in reverse order

MNPO --> {13, 14, 16, 15}

KNML --> {11, 14, 13, 12} - next 3 alphabets of "K" is written in reverse order

Except "MNPO", others are not in consecutive order.

A) 3.25% loss | B) 13.742% loss |

C) 3.25% gain | D) 13.742% gain |

Explanation:

Let CP = 100,

42 % increase => SP = 142

10 % discount in SP => ((142 x 10)/100) = 14.2

So 1st SP = (142 - 14.2) = 127.8, again 12 % discount in 1st SP ((127.8 x 11)/100) = 14.058

2nd SP = (127.8 - 14.058) = 113.742,

So finally CP = 100, SP = 113.742, => gain = 13.742%.