43
Q:

# Logical puzzle

There are three boxes in a table. One of the box contains Gold and the other two are empty. A printed message contains in each box. One of the message is true and the other two are lies. The first box says 'The Gold is not here'. The Second box says 'The Gold is not here'. The Third box says 'The Gold is in the Second box'. Which box has the Gold?

Q:

Two Fathers and Two Sons walk into a ice cream parlour. They each buy something for Rs. 50 but they only spent Rs. 150. How is that possible?

One grandfather, One father and One son makes two fathers and two sons.

75
Q:

What it goes up but never comes down?

 A) Umbrella B) Hot air balloon C) Age D) Rocket

Explanation:

Yeah, its your AGE which always goes up but sadly never comes down.

Filed Under: Logic Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE , TOEFL
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

4 129
Q:

What is 12 S of the Z?

12 S of Z represents 12 Signs of the Zodiac.

It is similar to the

1. 52 W in a Y        -  52 weeks in a year

2. 3 H in a C          3 Hands in a Clock

3. 3600 S in an H   -  3600 Seconds in an Hour

4. 5 O in the W      -   5 Oceans in the World

Subject: Logic Puzzles Exam Prep: GRE , GATE , CAT , Bank Exams , AIEEE
Job Role: Bank PO , Bank Clerk , Analyst

118
Q:

What loses its head every morning and gets it back every night?

 A) Pillow B) Candle C) Moon D) Light

Explanation:

Filed Under: Logic Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GRE , TOEFL
Job Role: Analyst , Bank PO

5 42
Q:

A man was murdered in his office.

The suspects are Ericson, Maggi, Joel, Benny, SonaPatick.

A calendar found near the man has blood written 6, 4, 9, 10, 11.

Who is the killer?

 A) Maggi B) Ericson C) Sona D) Joel

Explanation:

If we consider the given numbers  6, 4, 9, 10, 11 to be the month number then we can easily find the killer.

6 – June – J

4 – April – A

9 – September – S

10 – October – O

11 – November – N

5 159
Q:

How many Months of the year have 28 Days?

 A) 12 B) 7 C) 5 D) 6

Explanation:
• We have 12 months.

• In every month we get 28 or more days.

• So that implies we get 28 days in each and every month.

Filed Under: Logic Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE , TOEFL
Job Role: Analyst , Bank PO , Database Administration , IT Trainer

5 255
Q:

Crack the Logical Password of the Mobile ?

65292

1st digit is 3 x 2 = 6

3rd digit is 5-3 = 2

4th digit is 5+4 = 9

6+5 = 2+9 = 9+2 = 11

Subject: Logic Puzzles Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Bank Clerk , Bank PO

570
Q:

Solve the Logical Puzzle ?

 A) 2 B) 4 C) 8 D) 0