5
Q:

# A number of cats got together and decided to kill between them 999919 rats. Every cat killed an equal number of rats. Each cat killed more rats than there were cats. How many rats do you think that each cat killed ?

 A) 1009 B) 991 C) 2000 D) 1000

Explanation:

Given total number of rats = 999919

999919 = 1000000 - 81 =  = (1000+9)(1000-9) = 1009 x 991.
Since there were more rats than there were cats, 991 cats killed 1009 rats each.

Subject: Math Puzzles
Exam Prep: GATE , CAT , Bank Exams , AIEEE
Job Role: Bank PO , Bank Clerk
Q:

How many times can you subtract 10 from 100?

 A) 9 times B) 10 times C) 1 time D) 0 times

Explanation:

How many times can you subtract 10 from 100, for this if we go through logically, it is only 1 time. For the first time if we subtract 10 from 100, then there will no 100 to subtract from.

Hence, it is only 1 time we can subtract 10 from 100.

0 91
Q:

Solve the Puzzle?

From the assumption and trial and error method,

last three digits sum must leave the same digit as the answer. It is possible only if the answer must be units digit number leaving tens digit as carry.

And the possible 3rd digit is 5. Since 5 + 5 + 5 = 15

Now, 2nd step is  1 + x + x + x = 5

=> 3x = 4

It is possible with x = 8. 8 + 8 + 8 + 1 = 25 leaving 2 as carry.

Now, 3rd step is 2 + x + x + x = 5 => x = 1

Hence, the three dgits are 1, 8, 5.

185 + 185 + 185 = 555.

Subject: Math Puzzles Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

196
Q:

If

Then   4 = ?

 A) 4 B) 8 C) 12 D) 16

Explanation:

Here given that 9 = 63, 8 = 48, 7=35, ...

The given question follows a pattern that

9 x (9 - 2) = 9 x 7 = 63

8 x (8 - 2) = 8 x 6 = 48

7 x (7 - 2) = 7 x 5 = 35

Similarly, 4 x (4 - 2) = 4 x 2 = 8.

0 139
Q:

How many squares do you see?

 A) 44 B) 45 C) 46 D) 50

Explanation:

Number of squares in the given figure is

16 + 9 + 19 + 1 = 45.

1 374
Q:

Solve the Riddle?

 A) 79 hrs B) 72 hrs C) 52 hrs D) 18 hrs

Explanation:

From the given data,

18 snakes can eat 18 bananas in 18 hrs.

=> 1 snake can eat 1 banana in 18 hrs

=> 79 snakes can eat 79 bananas in 18 hrs.

Hence, 18 hrs.

1 251
Q:

Only For Geniuses

Solve this MathPuzzle if you can?

Let the required number be 'X'

Condition 1 :

Condition 2 :

Therefore, $\left(\frac{\mathbf{1}}{\mathbf{2}}\right)$ is the number which becomes double when it is divided by itself and becomes half when it is multiplied by itself.

642
Q:

Crack the Logical #MathPuzzle?

From given data,

Rs. 1 = 40 strawberries => Rs. 2 = 80 strawberries

Rs. 5  = 1 apple => Rs. 95 = 19 apple.

Rs. 3 = 1 mango => Rs. 3 = 1, mango

Now, Total So 100 Rs = 100 Fruits.

Subject: Math Puzzles Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE , TOEFL
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

499
Q:

Solve the MathPuzzle Challenge ?

 A) 4! B) 5! C) 6! D) Can't be determined

Explanation:

NUMERICAL has 9 positions in which 2, 4, 6, 8 are even positions.

And it contains 5 consonents i.e, N, M, R, C & L. Hence this cannot be done as 5 letters cannot be placed in 4 positions.

Therefore, Can't be determined.