A) 7.40 am | B) 7.05 am |

C) 7.00 am | D) 6.55 am |

Explanation:

Clearly, the last bell rang 45 minutes before 7.45 am, i.e at 7.00 am. But it happened five minutes before the priest gave the information to the devotee. So, the information was given at 7.05 am

A) 25th and 21st | B) 26th and 22nd |

C) 20th and 24th | D) 24th and 20th |

Explanation:

Number of students behind Manoj in rank = (31 - 7) = 24.

So, Manoj is 25th from the bottom.

Number of students behind Satya in rank = (31 - 11) = 20.

So, Satya is 21st from the bottom.

A) 8 | B) 9 |

C) 2 | D) 4 |

Explanation:

According to the question, after the position of the first and third digit interchanged new numbers are

789, 415, 856, 784, 404, 962

962, 856, 789, 784, 404, 415

Here the second lowest number is 404 and the last digit of it is '4'.

A) 26 | B) 24 |

C) 25 | D) 22 |

Explanation:

Number of boys in the row = number of boys uptil P + number of boys between P and Q + number of boys including Q and those behind Q = 14 + 4 + 7 = 25.

A) 14th | B) 16th |

C) 18th | D) 20th |

Explanation:

Number of persons between Amrita and Mukul = 50 - (10 + 25) = 15. Since Mamta lies in middle of these 15 persons, so Mamta`s position is 8th from Amrita i.e. 18th from the front.

A) 19 | B) 20 |

C) 21 | D) 27 |

Explanation:

Initialy from left 7th = kumar

from right 9th = pawan

Interchange kumar = 11th from left, from right kumar = 9th;

11+8 = 19;

8 is 1,2,3,4,5,6,7(pawan),8,9,10,11(kumar),12,13,14,15,16,17,18,19;

simply count the 9th place from right we will get total as 19.