11
Q:

The ratio of Laxmi's age to the age of her mother is 3:11. The difference of their ages is 24 years. The ratio of their ages after 3 years will be? 

Answer:
Q:

Ten years ago, A was half of B in age. If the ratio of their present ages is 3:4, then what will be the total of their present ages?

Answer

Let A's age 10 years ago be x years . Then B's age 10 years ago be 2x years





 Total of their present ages = x + 10 + 2x + 10


= 3x+20


= 3 * 5 + 20 = 35 years


 

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

4 266
Q:

The average age of students of a class is 15.8 years. The average age of boys in the class is 16.4 years and that of the girls is 15.4 years. The ratio of number of boys to the number of girls in the class is

Answer

Suppose the number of boys and girls are x and y respectively





Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

4 794
Q:

The ratio of the father's age to the son's age is 3 : 1. The product of their ages is 147. The ratio of their ages after 5 years will be?

Answer

Let father's age be 3x and son's age be x years




Father's age after 5 years = 3x + 5 = 26 years


Son's age after 5 years = x + 5 = 12 years


 Ratio of father's and son's ages = 26 : 12 = 13 : 6


 

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

3 514
Q:

The average age of a couple was 26 years at the time of marriage. After 11 years of marriage, the average age of the family with 3 children become 19 years. The average age of the children is

Answer

The average age of a couple = 26 years.


Total age of couples = 26 x 2 = 52 years


 Total age of couple after 11 years = (52 + 2 * 11 ) = 74 years


Suppose average age of 3 children after 11 years is 3x years.



The average age of children is 7 years.

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

3 384
Q:

The average age of a group of 10 students is 15 years. When 5 more students join the group, the average age increase by 1 year. The average age of the new student is?

Answer

Total age of 10 students = 150 years


Total age of 15 students = 240 years


Total age of 5 new students = 240 - 150 = 90 years


 Average age of 5 new students = 90/5 = 18 years.

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

3 226