A) 1:3 | B) 2:1 |

C) 3:4 | D) 2:3 |

Explanation:

Let, B1 : B2 : B3 = 3x : 4x : 5x

again B1 : B2 : B3 = 5y : 4y : 3y

Since there is increase in no.of oranges in first two baskets only, it means the no. of oranges remains constant in the third basket

5x = 3y

Hence 3x : 4x : 5x

and 5y : 4y : 3y 25x : 20x : 15x

Therfore, increment in first basket = 16

Increment in second basket = 8

Thus, required ratio = 16/8 = 2:1

A) 10 | B) 18 |

C) 12 | D) 15 |

Explanation:

Given total rupees = 20 Rs

No. of one rupee stamps = 3

Now, remaining money = Rs. 17

With that he buys only 2 and 5 rupee stamps

Let number of Rs. 5 stamps = K

Let number of Rs. 2 stamps = L

5K + 2L = 17

K = 3, L = 1 (possible)

L = 6, K = 1 (possible)

=> But given that they are different in number so, K is not equal to 3

one rupee stamps = 3

2 two stamps = 6

5 rupee stamps = 1

Total number of stamps = 10.

A) 400 | B) 600 |

C) 900 | D) 700 |

Explanation:

6,400 gents, 2400 ladies in that company.

So total 8,800employees.

for 8,800 employees, we want 2400 ladies.

for 12,100employees we want how many ladies ?

=> (12,100/8,800) x 2400 = 3300.

So we want 3300 - 2400 = 900 more ladies.

A) Rs. 1595.14 | B) Rs. 1793.4 |

C) Rs. 595.14 | D) Rs. 1551.5 |

Explanation:

Ratio of the share of a lady, a gents and a girl is 7 : 4 : 3

No of ladies, gents and girls are 5, 3, 3

Thus effective ratio of ladies, gents and girls is 7 x 5 : 4 x 3 : 3 x 3 = 35 : 12 : 9

so part of gents = (12/56) x 7444 = Rs. 1595.142

so part of 1 gents = 1595.142/3 = Rs. 531.71.

A) 131 calls | B) 160 calls |

C) 491 calls | D) 600 calls |

Explanation:

1st supporter recieve 440 calls

2nd supporter recieve 360 calls

3rd supporter recieve 300 calls

So total calls = 1100 calls ;

Calls this month= 1500

So remaining calls to be distributed is 400

So Now Ratio 1st:2nd:3rd ==> 440:360:300

=> 22:18:15

Now No. of More Calls 2nd supporter will get => [18/(22+18+15)] x 400

=> (18/55) x 400

=> 131 Calls

So 131 more Calls than last month.

A) 11/24 | B) 1/5 |

C) 16/25 | D) 6/5 |

Explanation:

If there are total 100 candidates,

40 candidates are really capable and

60 candidates are incapable.

Of the candidates who are really capable = 80%

40*(80/100)=32 pass the test and

of the incapable= 30%

60*(30/100)=18 pass the test.

Total candidates who passed the test = 32+18 = 50

The proportion of the really capable students who can pass the test to the total students who can pass = 32/50 = 16/25.