A) Planning Commission | B) Reserve Bank of India |

C) Central statistical organisation | D) Indian statistical Institute |

A) 99 | B) 199 |

C) 299 | D) 999 |

Explanation:

$2={1}^{2}+1\phantom{\rule{0ex}{0ex}}3={2}^{2}-1\phantom{\rule{0ex}{0ex}}10={3}^{2}+1\phantom{\rule{0ex}{0ex}}Now{10}^{2}-1=99\phantom{\rule{0ex}{0ex}}9802={99}^{2}+1$

A) 23 | B) 31 |

C) 27 | D) 28 |

Explanation:

Clearly, A’s new position is 15th from the left. But this is the same as B’s earlier position which is 9th from the right.

A) Rongali Bihu | B) Onam |

C) Pongal | D) Navratri |

Explanation:

**Onam** is an annual Hindu festival with origins in the state of Kerala in India. It falls in the Malayalam calendar month of Chingam, which in Gregorian calendar overlaps with August–September. In this festival, boat races are famous.

A) T is Q's father | B) S is P's mother |

C) P is S's son | D) Q is T's son |

Explanation:

P, Q, R are children of same parents. So. S who is R's mother and T, who is R's father will be mother and father of all three.

However, it is not mentioned whether Q is male or female So, D cannot be definitely true.

A) Monday | B) Wednesday |

C) Tuesday | D) Friday |

A) No profit, no loss | B) 5% |

C) 8% | D) 10% |

Explanation:

C.P. of 56 kg rice = Rs. (26 x 20 + 30 x 36) = Rs. (520 + 1080) = Rs. 1600.

S.P. of 56 kg rice = Rs. (56 x 30) = Rs. 1680.

Gain =(80/1600*100) % = 5%

A) 11 | B) 18 |

C) 20 | D) 21 |

Explanation:

Clearly, From 1 to 100, there are ten numbers with 3 as the unit's digit - 3, 13, 23, 33, 43, 53, 63, 73, 83, 93 and ten numbers with 3 as the ten's digit - 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39.

So, required number = 10 + 10 = 20.