Q:

A) 845 | B) 897 |

C) 949 | D) 104 |

Answer: C) 949

Explanation:

Explanation:

No. of sweets each student get = 20% of 65 = 13

No. of sweets each teacher get = 40% of 65 = 26

No. of sweets distributed to 65 students = 13 × 65 = 845

No. of sweets distributed to 4 teachers = 4 × 26 = 104

Therefore, the total no. of sweets there = 845 + 104 = 949.

Q:

A) 288 | B) 1 |

C) 0 | D) 576 |

Answer & Explanation
Answer: C) 0

Explanation:

Explanation:

Here there are combination of two series.

1) 9, 18, 36, 72, 144

2) 8, 6, 4, 2, 0

Therefore, The next number in the given series is 0.

9
537

Q:

A) OOP | B) PPP |

C) SNO | D) QLM |

5
1014

4
727

Q:

A) None | B) one |

C) two | D) three |

6
1055

Q:

A) Q | B) P |

C) S | D) Data inadequate |

7
2171

Q:

A) None | B) One |

C) Two | D) Three |

3
1353

Q:

A) 15 metres | B) 21 metres |

C) 18 metres | D) Cannot be determined |

Answer & Explanation
Answer: A) 15 metres

Explanation:

Explanation:

As clear from the diagram, $A{D}^{2}=\left({12}^{2}\right)+\left({9}^{2}\right)=\left({15}^{2}\right)$

So AD = 15

3
939

Q:

A) Edward C.Prescott | B) Amartya Sen |

C) Gray S.Becker | D) Paul Krugman |

3
1402