Job Roles

Q:

In the following question, the sentence given with blank to be filled with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Ignoring someone in pain is an ______ act

A) immortal B) aggravating
C) immoral D) fecund
 
Answer & Explanation Answer: A) immortal

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: English
Exam Prep: CAT , GRE , TOEFL
Job Role: Bank Clerk , Bank PO

0 168
Q:

In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.
 
1. Cybercrime cases pose various kinds of
2. Challenges which requires strengthening of
3. The institutional mechanism.
4. No error

A) 1 B) 2
C) 3 D) 4
 
Answer & Explanation Answer: B) 2

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: English
Exam Prep: TOEFL , GRE , GATE , CAT , Bank Exams
Job Role: Bank PO , Bank Clerk

0 166
Q:

Find the appropriate relation for quantity1 and quantity2 in the following question:

Quantity 1: In an examination, Ankita scored 35 marks less than Puneeta. Puneeta scored 65 more marks than Meenakshi. Rakhi scored 115 marks, which is 20 marks more than Meenakshi's. Simpy scored 108 marks less than the maximum marks of the test. What approximate percentage of marks did Simpy score in the examination, if she got 67 marks more than Ankita?

Quantity 2: The length of a rectangle is increased by 60%. By what percent would the width have to be decreased to maintain the same area?

A) Quantity1 < Quantity2 B) Quantity1 ≤ Quantity2
C) Quantity1 ≥ Quantity2 D) Quantity1 > Quantity2
 
Answer & Explanation Answer: D) Quantity1 > Quantity2

Explanation:

Quantity1-
Rakhi’s marks= 115
Meenakshi’s marks= 115 - 20 = 95
Puneeta’s marks= 95 + 65= 160
Ankita’s marks=160 - 35= 125
Simpy’s marks= 125+ 67= 192
Total maximum marks= 192 + 108= 300
Required percentage marks of Simpy
192300×100=64%
Quantity2-
Let length and breadth be 100.

After increase in length it become 160, then
reduction in breadth be ‘x’
Now, 160*x= 100*100
Hence, x = 10000160=62.5

100-62.5=37.5%

Report Error

View Answer Report Error Discuss

2 419
Q:

Find the appropriate relation for quantity 1 and quantity 2 in the following question:

 

An artificial kund is filled by three pipes with uniform flow. The first two pipes operating simultaneously fill the kund at the same time during which the kund is filled by the third pipe alone. The second pipe fills the kund 5 hours faster than the first pipe and 4 hours slower than the third pipe.

Quantity 1: The time required by the first pipe?

Quantity 2: Time taken by all three pipes to fill the Kund simultaneously

A) Quantity 1 > Quantity 2 B) Quantity 1 ≥ Quantity 2
C) Quantity 1 < Quantity 2 D) Quantity 1 ≤ Quantity 2
 
Answer & Explanation Answer: A) Quantity 1 > Quantity 2

Explanation:

Quantity 1:
Let the first pipe alone takes x hours to fill the
tank.
⇒The second and third pipes will take (x-5) and
(x-9) hours respectively.
According to the given information:
∴ 1x-9

⇒ (x-9)(2x-5) = x2 – 5x
⇒ 2x2 – 5x – 18x + 45 = x2 – 5x
⇒ x
2 -18x + 45 = 0
⇒ (x-15) (x-3) = 0
⇒ x = 15, 3

The first pipe can take 15 hours to fill the kund.
∵ 3 hours doesn’t satisfy the statement.
Quantity 2:
∴ Time taken by second pipe = x-5
⇒ Time taken by second pipe = 15-5 = 10hours
∴ Time taken by third pipe = x -9
⇒ Time taken by third pipe = 15- 9 = 6 hours
Now,

Net part filled in 1 hour = 115+110+16
⇒ Net part filled in 1 hour = 4+6+1060
⇒Net part filled in 1 hour = 2060=13
∴The Kund will be full in 3/1 hours if all the pipes are opened simultaneously
Now, comparing
15 > 3
Thus, Quantity 1 > quantity 2

Report Error

View Answer Report Error Discuss

2 487
Q:

Find the appropriate relation for quantity 1 and quantity 2 in the following question:

Quantity I: the unit digit in (6817)754

Quantity II: the unit digit in (365×659×771)

A) Quantity I > Quantity II B) Quantity I < Quantity II
C) Quantity I ≥ Quantity II D) Quantity I ≤ Quantity II
 
Answer & Explanation Answer: A) Quantity I > Quantity II

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 411
Q:

If two marbles are picked at random, what is the probability that either both are red or both are green?

A) 5/7 B) 5/14
C) 1/7 D) 1/14
 
Answer & Explanation Answer: C) 1/7

Explanation:

Required probability = (10+3)91=1391=17

Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 256
Q:

Study the information carefully to answer the following questions: An urn contains 5 red, 3 green, 2 blue and 4 yellow marbles. If three marbles are picked at random, what is the probability that one is green and two are yellow?

A) 3/14 B) 2/91
C) 9/182 D) 7/545
 
Answer & Explanation Answer: C) 9/182

Explanation:

Required probability = 3×6364=9182

Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 245
Q:

In each of the following questions, a question is followed by information given in them Statements I, II and III. You have to study the question along with the statements and decide the information given in which or the statements/ is necessary to answer the question. 

What is the cost of flooring the rectangular hall?

I. Length and the breadth of the hall are in the ratio of 3:2

II. Length of the hall is 48 m and cost of flooring is ₹ 850 Per sq.m.

III. Perimeter of the hall is 160 m and cost of flooring is ₹ 850 per sq m

A) I and II B) I and III
C) Only III D) I and either II or III
 
Answer & Explanation Answer:

Explanation:

From I and II,
Length = 3x = 48 m
∴ x = 16
Breath = 2x = 32 m
Hence, Area of floor = 48 × 32
Cost of flooring = 48 × 32 × 850 = ₹ 1305600
From I and III, 2(l +b) = 160
2(3x + 2x) = 160
10x = 160
∴ x = 16
∴ Length = 3 × 16 = 48 m
Breadth = 2x = 32m
Cost of flooring = (48 × 32) × 850 = ₹ 1305600
Similarly, from II and III, we can find
l = 48 m
b = 32 m
and Total cost of flooring = ₹ 1305600

Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 265