Total profit = Rs. 880

A's share for managing the business i.e

% =

Remaining profit of A and B as per their capital = 880 - 110 = Rs. 770

Ratio of amounts = 5000 : 6000 = 5 : 6

Sum of ratios = 5 + 6 = 11

A's share =

A's total share = 350 + 110 = Rs. 460

B's share =

A) Rs.44000 | B) Rs.46400 |

C) Rs.480800 | D) Rs.46000 |

Explanation:

Interest received by L from K = 8% of half of Rs.40,000

= Rs.1600

Amount received by L per annum for being a working partner = 120012 = Rs.14,400

Let 'A' be the part of remaing profit that 'L' receives as his share.

Total income of 'K' = only his share from the reamaing profit

= 'A', as both share equally.

Given income of L = Twice the income of K

(1600 + 14400 + A ) = 2A

A= Rs.16000

Thus total profit = 2A + Rs.14,400= 2(16000) + 14400

= 32000 +14400 = Rs.46,400.

A) Rs. 4000 | B) Rs. 6000 |

C) Rs. 9000 | D) Rs. 3000 |

Explanation:

Given ratio of initial investments = = 105 : 40 : 36.

Let the initial investments be 105x, 40x and 36x.

=

= 1680x : 480x : 432x = 35 : 10 : 9.

Hence, B's share = = Rs. 4000.

A) 4530 | B) 4440 |

C) 4360 | D) 4280 |

Explanation:

Ratio of shares of A,B,C = (24 x 4) : (10 x 6) : (56 x 5)

= 96 : 60 : 280.

Let total rent be Rs. x. Then, A's share =

Hence total rent of the field is Rs. 4360.

A) Rs. 39000 | B) Rs. 49000 |

C) Rs. 59000 | D) Rs. 69000 |

Explanation:

Interest received by A from B = 10% of half of Rs.50000 = 10% of Rs. 25000 = Rs.2500.

Amount received by A per annum for being a working partner = 1500 x 12 = Rs.18000

Let 'P' be the part of the remaining profit that A receives as his share.

So,total income of A = (Rs.2500 + Rs.18000 + Rs. P )

Total income of B = only his share from the remaining profit = 'P', as A and B share the remaining profit equally.

We know that income of A = Twice the income of B

So, (2500 + 18000 + P ) = 2(P)

P = 20500

Thus, the total profit = 2P + Rs.18000

= 2(20500) + 18000 = Rs.59000.

A) 10000 and 15000 | B) 15000 and 10000 |

C) 5000 and 20000 | D) 20000 and 5000 |

Explanation:

As both A and B invest the same amounts, the ratio of their profits at the end of the year is equal to the ratio of the time periods for which they have invested.

Thus, the required ratio of their profits = A : B = 8 : 12 = 2 : 3.

Hence, share of A in the total profit = = Rs.10000

Similarly, share of B in the total profit = = Rs.15000