A) 65.25 | B) 56.25 |

C) 65 | D) 56 |

Explanation:

let each side of the square be a , then area = a x a

As given that The side is increased by 25%, then

New side = =

New area =

increased area=

Increase %= % = 56.25%

A) 15 m | B) 4 m |

C) 6 m | D) 9 m |

A) Rs. 3600 | B) Rs. 3800 |

C) Rs. 3900 | D) Rs. 3700 |

Explanation:

Area = (l + b – d) d

= (80 + 60 – 10)10

=> 1300 sq.mts

=> 1300 x 3 = Rs.3900

A) 260m | B) 280m |

C) 360m | D) none of these |

A) 288 sq.cm | B) 188 sq.cm |

C) 144 sq.cm | D) 244 sq.cm |

Explanation:

Length of the thread is 36 cms.

length wise twice breath wise once then totally thrice.

so 36/3 = 12.

so length is 12 x 2 = 24 cms

breath is 12 cms

Area of the book = length x breath = 24 x 12 = 288 sq.cm

A) 119.21 sq cm | B) 115.395 sq cm |

C) 104.214 sq cm | D) 111.241 sq cm |

Explanation:

Because each vertice of the square is the center of a circle

(1/4) part of the total area of each circle inside of the square.

(3/4) part of the total area of each circle outside of the square.

Thus total area outside the square is = 115.3955 sq cm.