42
Q:

The average monthly salary of the employees of a firm is Rs.60 out of the employees 12 officers get an average of Rs.400 per month and the rest an average of Rs. 56 per month , Find the number of emp 

Answer:
Q:

A batsman in his 17th innings makes a score of 85 and their by increasing his average by 3. What is his average after the 17th innings ?

A) 34 B) 36
C) 35 D) 37
 
Answer & Explanation Answer: D) 37

Explanation:

16x + 85 = 17(x + 3)

x = 34 + 3 = 37

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

1 15
Q:

What will be the cost of building a fence around a square plot with area equal to 289 sq ft, if the price per foot of building the fence is Rs. 58 ?

A) Rs. 3748 B) Rs. 3847
C) Rs. 3944 D) Rs. 3154
 
Answer & Explanation Answer: C) Rs. 3944

Explanation:

Let the side of the square plot be 'a' ft.
Given area of the plot (a x a) = 289 => a = 17
Length of the fence = Perimeter of the plot = 4a = 68 ft.
Cost of building the fence = 68 x 58 = Rs. 3944.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

3 29
Q:

The average weight of a group of boys is 30 kg. After a boy of weight 35 kg joins the group, the average weight of the group goes up by 1 kg. Find the number of boys in the group originally ?

A) 6 B) 8
C) 4 D) 5
 
Answer & Explanation Answer: C) 4

Explanation:

Let the number of boys in the group originally be x.
Total weight of the boys = 30x
After the boy weighing 35 kg joins the group, total weight of boys = 30x + 35
So 30x + 35 + 31(x + 1) = > x = 4.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

0 33
Q:

The average age of the district level hockey team of eleven is 22 years.The average age gets increased by 1 year when the coach age is also included.what is the age of the coach ?

A) 33 yrs B) 34 yrs
C) 35 yrs D) 36 yrs
 
Answer & Explanation Answer: B) 34 yrs

Explanation:

Total age of players in team = 22 x 11 = 242
When coach is included, total members = 12, Avg age increases by one becomes 23
Total age when coach is included = 23x12 = 276
Age of coach = 276-242 = 34 yrs.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

3 137
Q:

In a cinema hall for the matinee show which started at 2.30 pm and ended at 5.30 pm the vehicle parking lot had only three wheelers (auto rickshaws) and four wheelers. Today the wheels of the vehicles parked was counted and found to be 240. What could be the number of three wheelers parked therein ?

A) 48 B) 41
C) 45 D) 43
 
Answer & Explanation Answer: A) 48

Explanation:

3X + 4y = 240
by substitute through options 48 is correct

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

3 225