0
Q:

The average value of property of Mittal, Ambani and Singhania is Rs.11111 crore. The property of Singhania is as less than the property of Mittal is greater than the average property of both the Singhania and Mittal. The value of property of Ambani is :

A) Rs.111 crore B) Rs. 1111 crore
C) Rs. 11111 crore D) can't be determined

Answer:   C) Rs. 11111 crore

Explanation:

\inline \frac{M+A+S}{3}=11111

also \inline \frac{S+M}{2}=11111    (\inline \because M - 11111 = 11111 - S)

\inline \Rightarrow A = 11111

Q:

The average monthly salary of the employees of a firm is Rs.60 out of the employees 12 officers get an average of Rs.400 per month and the rest an average of Rs. 56 per month , Find the number of emp

Answer

Actual average salary of 12 officers = 400


\inline \fn_jvn \therefore Total salary of 12 officers = 400 x 12 = 4800


Average of these 12  officers as a whole =60


Total salary of 12 officers as a whole = 60 x 12 = 720


The total salary of rest  = 4800 - 720 = 4080


Difference in average of the rest of officers  = 60 - 56 = 4


Rest of the officers = \inline \fn_jvn \frac{4080}{4}=1020


Total number of employees = 1020 + 12 = 1032

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

41 1032
Q:

The mean temperature of Monday to Wednesday was 37C and of Tuesday to Thursday was 34C . If the temperature on Thursday was (4/5) th that of Monday, the temperature on Thursday was?

Answer

\inline \fn_jvn M+T+W =(37\times 3)^{0}=111^{0}C   -----------(1)


\inline \fn_jvn T+W+Th=(34\times 3)^{0}=102^{0}C


\inline \fn_jvn \Rightarrow T+W+\frac{4}{5}M = 102^{0}C                --------------(2)


(1) - (2) gives


\inline \fn_jvn \frac{1}{5} th of temperature on Monday = 


\inline \fn_jvn \Rightarrow Temperature on Monday = \inline \fn_jvn 45^{0}C


\inline \fn_jvn \therefore Temperature on Thursday = \inline \fn_jvn \frac{4}{5}\times 45^{0}=36^{0}

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

47 4251
Q:

A batsman makes a score of 87 runs in the 17th inning and thus increases his average by 3. Find his average after 17th inning?

Answer

Let the average after 7th inning = x


Then average after 16th inning = x - 3


\inline \fn_jvn \therefore 16(x-3)+87 = 17x


\inline \fn_jvn \therefore  x = 87 - 48 = 39

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

49 7305
Q:

The average of 9 results is 50. The average of first four results is 52 and average of last four results is 49 . what is the fifth result?

Answer

Total of results = 50 x 9 = 450


Total of first four results = 52 x 4 = 208


Total of Last four results = 49 x 4 = 196


Hence the fifth result = 450 - (208 + 196) = 46

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

9 800
Q:

A man covers a journey from Meerut to Delhi by a car at an average speed of 40 km/hr. He returns back by scooter with an average speed 24 km/hr. Find his average speed during the whole journey?

Answer

Average speed =  km/hr


                      =   km/hr

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

18 675