First Jim and Jeanne walks across the bridge, it takes 2 minutes.

Jim walks back with the torch light, which takes 1 minute.

Then Louis and Anne walk on the bridge, which takes 10 minutes.

Jeanne comes back with the torch light, it takes 2 minutes.

Finally Jim and Jeanne walks across the bridge, which takes 2 minutes.

Total = 2 + 1 + 10 + 2 + 2 = 17 minutes

A) 42 | B) 142 |

C) 119 | D) 21 |

Let the two digits be x & y

From given data in the question, we get

x + y = 3(x - y)

x + y = 3x - 3y

=> 2x = 4y

x/y = 2/1

For having the 2:1, numbers satisfying are

12, 21, 24, 42, 36, 63, 48, 84

From this 36 is eleminated because it is a perfect square and no others are prime or perfect squares.

Hence, there exists 7 such 2-digit numbers => 12, 21, 24, 42, 63, 48, 84.

A) A to G : 2, 3, 7, 6, 5, 1, 4 | B) A to G : 1, 4, 5, 6, 2, 7, 3 |

C) A to G : 5, 4, 7, 6, 3, 1, 2 | D) None |

Explanation:

This can be done in two ways

1. A to G : 2, 3, 7, 6, 5, 1, 4

2. A to G : 4, 3, 7, 5, 6, 2, 1

A) 93714 | B) 42789 |

C) 36671 | D) 93747 |

Explanation:

From the hints,

Only two options for 1st and 2nd digits =>** 4,2 and 9,3** since it is single digits

Sum of second and third digit = 10

If 2 => 3rd digit = 8

If 3 => 3rd digit = 7

4th digit = 2nd digit + 1 => (2+1 =3) or (3+1 = 4)

Sum of all digits = 30

Let 5th digit be x

=> 1st possibility = 4 + 2 + 8 + 3 + x = 30 => x = 13 (Not possible since it has 2 digits)

=> 2nd possibility = 9 + 3 + 7 + 4 + x = 30 => x = 7

Therefore, the PIN is **93747 **

A) 145 sec | B) 124 sec |

C) 158 sec | D) 162 sec |

Explanation:

Given two trains of length = 180 mts + 180 mts

The distance is = Length of trains = 360 mts

Speed = 58 - 50 = 8 kmph x 5/18 m/s

Then, Time = dis/speed = (360x18) / (8x5) = 162 sec.