11
Q:

Puzzle : Sequence of numbers 

Additional Details

Sequence of numbers are 1, 11, 21, 1211, 111221. What will be the next one in the above sequence?

 

Answer:



Q:

Solve the Puzzle?

mathpuzzle1525339524.jpg image

Answer

From the assumption and trial and error method,


last three digits sum must leave the same digit as the answer. It is possible only if the answer must be units digit number leaving tens digit as carry.


And the possible 3rd digit is 5. Since 5 + 5 + 5 = 15 


Now, 2nd step is  1 + x + x + x = 5


=> 3x = 4


It is possible with x = 8. 8 + 8 + 8 + 1 = 25 leaving 2 as carry. 


Now, 3rd step is 2 + x + x + x = 5 => x = 1


 


Hence, the three dgits are 1, 8, 5.


185 + 185 + 185 = 555. 

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

Subject: Math Puzzles Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

0 125
Q:

If        9 = 63              8 = 48             7 = 35 

Then   4 = ?

A) 4 B) 8
C) 12 D) 16
 
Answer & Explanation Answer: B) 8

Explanation:

Here given that 9 = 63, 8 = 48, 7=35, ... 

 

The given question follows a pattern that

9 x (9 - 2) = 9 x 7 = 63

8 x (8 - 2) = 8 x 6 = 48

7 x (7 - 2) = 7 x 5 = 35

 

Similarly, 4 x (4 - 2) = 4 x 2 = 8.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

0 68
Q:

How many squares do you see?

 

squares11523426304.jpg image

A) 44 B) 45
C) 46 D) 50
 
Answer & Explanation Answer: B) 45

Explanation:

Number of squares in the given figure is

16 + 9 + 19 + 1 = 45.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

0 214
Q:

Solve the Riddle?

bana1522056999.jpg image

A) 79 hrs B) 72 hrs
C) 52 hrs D) 18 hrs
 
Answer & Explanation Answer: D) 18 hrs

Explanation:

From the given data,

18 snakes can eat 18 bananas in 18 hrs.

=> 1 snake can eat 1 banana in 18 hrs

=> 79 snakes can eat 79 bananas in 18 hrs.

 

Hence, 18 hrs.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

0 148
Q:

Only For Geniuses

Solve this MathPuzzle if you can?

num11515666627.jpg image

Answer

Let the required number be 'X'


Condition 1 :  


XX = 2X  => 2X2 = X => X = 12


 


Condition 2 :


X × X = X2=> X = 12


 


Therefore, 12 is the number which becomes double when it is divided by itself and becomes half when it is multiplied by itself.


 

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

10 551
Q:

Crack the Logical #MathPuzzle?

24131501_1487128788060887_7609767785986555556_n1512621550.jpg image

Answer

From given data,


Rs. 1 = 40 strawberries => Rs. 2 = 80 strawberries


Rs. 5  = 1 apple => Rs. 95 = 19 apple.


Rs. 3 = 1 mango => Rs. 3 = 1, mango


Now, Total So 100 Rs = 100 Fruits.

Report Error

View answer Workspace Report Error Discuss

Subject: Math Puzzles Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE , TOEFL
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

4 401
Q:

Solve the MathPuzzle Challenge ?

21728536_1414818525291914_2403155789974071436_n1505380084.jpg image

A) 4! B) 5!
C) 6! D) Can't be determined
 
Answer & Explanation Answer: D) Can't be determined

Explanation:

NUMERICAL has 9 positions in which 2, 4, 6, 8 are even positions.

And it contains 5 consonents i.e, N, M, R, C & L. Hence this cannot be done as 5 letters cannot be placed in 4 positions.

Therefore, Can't be determined.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Bank Clerk , Bank PO

7 1000
Q:

What is the Probability of all cars not clashing each other ?

triangular1504515041.jpg image

A) 1/8 B) 0
C) 1/4 D) 1
 
Answer & Explanation Answer: C) 1/4

Explanation:

Non collision can happen only when all the cars move in same direction.

That is either all cars moving in clockwise direction or all cars moving in anti clockwise direction.
P(all cars not colliding)

= P(all cars moving in the same direction)

= P(all cars moving in clockwise direction)  +  P(all cars moving in anticlockwise direction)

= [p(A --> C) x p(C --> B) x p(B --> A)]  +  [p(A --> B) x p(B --> C) x p(C --> A)]

= [1/2 x 1/2 x 1/2] + [1/2 x 1/2 x 1/2]

= 1/8 + 1/8

= 1/4

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Bank Clerk , Bank PO

9 1879