A) E | B) D |

C) B | D) C |

Explanation:

A > C -----(i), B > D -----(ii), E < B --------(iii), E > C ---------(iv), C > D ---------(v)

from (i) and (v), we get A > C > D ---------(I)

from (iii) and (iv), we get B > E > C --------(II)

From (I) and (II) , it is clear that 'D' is the thinnest.

A) 15 | B) 16 |

C) 17 | D) can't be determined |

Explanation:

W = 10th from the left

R = 4th from the right = (30 - 4 + 1= ) 27th from left

No of boys between R and W = (27 - 10) - 1 = 16

A) 22 | B) 23 |

C) 24 | D) can't be determined |

Explanation:

M is 8th from the top.

H is (50 - 20 + 1 =) 31 st from the top.

Number of students between M and H = (31 - 8- 1=)22

A) 45 | B) 44 |

C) 60 | D) can't be determined |

Explanation:

No. of boys up to the 34th rank = 34-18 = 16

Total no of boys = 180x1/2+1 = 60

number of boys after the rank of Rupesh = 60 - 16 = 44

A) Friday | B) Monday |

C) Tuesday | D) Saturday |

Explanation:

Total days from 25th June to 15th August = 5 + 31 + 15 = 51 days

51/7 = 7 weeks and 2 days

August 15 = Wednesday + 2 = Friday

A) Friday | B) Thursday |

C) Wednesday | D) Tuesday |

Explanation:

If day before yesterday was Saturday, so today is Monday. Thus, tomorrow will be Tuesday and day after tomarrow will be Wednesday.

A) 7.40 am | B) 7.05 am |

C) 7.00 am | D) 6.55 am |

Explanation:

Clearly, the last bell rang 45 minutes before 7.45 am, i.e at 7.00 am. But it happened five minutes before the priest gave the information to the devotee. So, the information was given at 7.05 am

A) Monday | B) Tuesday |

C) Wednesday | D) Thursday |

Explanation:

According to Nitin, Nidhi's birthday falls on Wednesday or Thursday ---------(i)

According to Dheeraj , Nidhi's birthday falls on Thursday or Friday ---------(ii)

From (i) and (ii), Nidhi's birthday falls on Thursday.