A) 53 | B) 54 |

C) 55 | D) 56 |

Explanation:

Average = (11 + 22 + 33 + 44 + 55 + 66 + 77 + 88 + 99) / 9

=( (11 + 99) + (22 + 88) + (33 + 77) + (44 + 66) + 55) / 9

= (4 * 110 + 55)/9 = 495 / 9 = 55.

A) 16 years | B) 15 years |

C) 14 years | D) 13 years |

Explanation:

Let avg ages of 5 members at present is G

And age of new member is m and an older is n

Required = (5G + m - n)/5 = G - 3

m - n = 15 years

A) 69 | B) 67 |

C) 71 | D) 73 |

Explanation:

The total marks of all 5 subjects = 82 x 5 = 410

Total marks of 1st two subjects = 86.5 x 2 = 173

Total marks of last two subjects = 84 x 2 = 168

Now, marks in 3rd subject =** 410 - (173 + 168) = 410 - 341 = 69.**

A) 25 | B) 25.5 |

C) 26 | D) 26.5 |

Explanation:

We Know that sum of the n natural numbers =$\frac{n(n+1)}{2}$

Then sum of 50 natural numbers= $\frac{50\left(51\right)}{2}$= 1250

Average of the 50 natural numbers = $\frac{1250}{50}$ = 25.5

A) 3:2 | B) 2:3 |

C) 4:3 | D) 3:4 |

Explanation:

Let the number of boys = b

Let the number of girls = g

From the given data,

81b + 83g = 81.8(b + g)

81.8b - 81b = 83g - 81.8g

0.8b = 1.2g

b/g = 1.2/0.8 = 12/8 = 3/2

**=> g : b = 2 : 3**

Hence, ratio between the number of girls to the number of boys =** 2 : 3.**

A) 120 | B) 160 |

C) 80 | D) 60 |

Explanation:

Let the three numbers be x, y, z.

From the gien data,

**x = 2y ....(1)**

**x = z/2 => z = 2(2y) = 4y .....(From 1) ...........(2)**

Given average of three numbers = 56

Then,

$\frac{\mathbf{x}\mathbf{}\mathbf{+}\mathbf{}\mathbf{y}\mathbf{}\mathbf{+}\mathbf{}\mathbf{z}}{\mathbf{3}}\mathbf{}\mathbf{=}\mathbf{}\mathbf{56}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\frac{\mathbf{2}\mathbf{y}\mathbf{}\mathbf{+}\mathbf{}\mathbf{y}\mathbf{}\mathbf{+}\mathbf{}\mathbf{4}\mathbf{y}}{\mathbf{3}}\mathbf{}\mathbf{=}\mathbf{}\mathbf{56}(\mathrm{From}12)\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}7\mathrm{y}=56\mathrm{x}3\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\mathbf{y}\mathbf{}\mathbf{=}\mathbf{}\mathbf{24}$

Now,

**x = 2y => x = 2 x 24 = 48**

**z = 4y = 4 x 24 = 96**

Now, the highest number is z = 96 & smallest number is y = 24

Hence, required sum of highest number and smallest number

**= z + y **

**= 96 + 24 **

**= 120.**

A) 4 | B) 15 |

C) 3 | D) 50 |

Explanation:

Given that,

Number of windows = 50

Each window covering covers 15 windows

=> 50 windows requires 50/15 window coverings

= 50/15 = 3.333

Hence, more than 3 window coverings are required. In the options 4 is more than 3.

Hence, 4 window coverings are required to cover 50 windows of each covering covers 15 windows.

A) 2 | B) 2.5 |

C) 3 | D) 3.5 |

Explanation:

Given number of boxes = 14

Number of workers = 4

Now, number of whole boxes per worker = 14/4 = 3.5

Hence, number of whole boxes per each coworker = **3**

A) 2 | B) 1.5 |

C) 1.25 | D) 2.5 |

Explanation:

Given Five boxes of bananas sell for Rs. 30.

=> 1 Box of Bananas for **= 30/5 = Rs. 6**

Then, for Rs. 9

**=> 9/6 = 3/2 = 1.5**

Hence, for Rs. 9, 1.5 box of bananas can buy.