Q:

A) Monday | B) Wednesday |

C) Tuesday | D) Friday |

Answer: C) Tuesday

Explanation:

Explanation:

A century means 100 years => 76 normal years and 24 leap years

We know that, a normal year contain 1 odd day (**365/7 = 52 weeks + 1 odd day**)

a leap year contain 2 odd days (**365/7 = 52 weeks + 2 odd days**)

**100 years => 76 x 1 + 24 x 2 = 124 odd days = 124/7 = (17 weeks + 5 odd days)**

**200 **years => 2 x 5 = 10 = 1 week +** 3 odd days**

**300 **years => 3 x 5 = 15 **= **2 weeks +** 1 odd day**

**400 years **=> 4 x 5 = 20 + 1 odd day (leap year) =** 3 weeks + 0 odd days**

**500 years **=> 5 x 5 = 25+1 = 26/7 =** 3 weeks + 5 odd days **

**Again repeats...**

Q:

A) Tuesday | B) Wednesday |

C) Thursday | D) Friday |

20
4129

Q:

A) Tuesday | B) Wednesday |

C) Thursday | D) Friday |

4
2962

16
1566

Q:

A) 6 a.m. on next Sunday | B) 3 a.m. on next Monday |

C) 3 a.m. on next Sunday | D) 6 a.m. on next Monday |

21
1838

Q:

A) 2nd August 2016 | B) 31st July 2016 |

C) 1st August 2016 | D) 3rd August 2016 |

49
2732

Q:

A) 11th July 2016 | B) 10th July 2016 |

C) 9th July 2016 | D) 12th July 2016 |

19
7440

30
2421

Q:

A) Saturday | B) Friday |

C) Wednesday | D) Thursday |

34
1981