80
Q:

Two Fathers and Two Sons Riddle

Additional Details

Two fathers and two sons sat down to eat eggs for breakfast. They ate exactly three eggs, each person had an egg. The riddle is for you to explain how

Answer:

Q:

Solve the values?

 A) P=0, Q=8, R=1 B) P=0, Q=9, R=1 C) P=1, Q=9, R=0 D) P=0, Q=9, R=0

Answer & Explanation Answer: D) P=0, Q=9, R=0

Explanation:

By trial and error method,

P=0, Q=9, R=0 satisfies the values.

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

1 205
Q:

Solve the given math puzzle?

 A) 11 B) 3 C) 10 D) 1

Answer & Explanation Answer: C) 10

Explanation:

From the given data,

1 + 9 + 8 = 1

ONE + NINE + EIGHT

Consider the first letters and join them viz O N E = 1

So, now consider 2 + 8 + 9 in similar way

TWO+EIGHT+NINE

First letters are T E N = 10

2 + 8 + 9 = 1⃣0⃣

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

0 276
Q:

Solve this logical Math puzzle?

 A) 1 B) 0 C) 10 D) 5

Answer & Explanation Answer: A) 1

Explanation:

From the given data,

11+ 11 = 4 => 1 + 1  +  1 + 1 = 4

12 + 12 = 6 => 1 + 2  + 1 + 2 = 6

13 + 1 3 = 8 => 1 + 3  + 1 + 3 = 8

Similarly,

14 + 14 = 10 => 1 + 4  +  1 + 4  = 5 + 5 = 10

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

2 420
Q:

Find the height of the table?

 A) 40 cm B) 150 cm C) 120 cm D) 45 cm

Answer & Explanation Answer: B) 150 cm

Explanation:

Let the heights of Cat, Table and Turtle be C, T & R respectively.

From the above given figure,

C + T - R = 170 ......(a)

R + T - C = 130 ......(b)

Adding above eqns (a) & (b), we get

2T = 300

T = 150 cm

Hence, the height of the table is 150 cm.

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: CAT , Bank Exams , AIEEE
Job Role: Bank PO , Bank Clerk , Analyst

0 593
Q:

Solve the math puzzle given below?

 A) 14 B) 10 C) 9 D) 8

Answer & Explanation Answer: B) 10

Explanation:
Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

3 657
Q:

How much money did the owner lose?

 A) Rs. 40 B) Rs. 200 C) Rs. 60 D) Rs. 100

Answer & Explanation Answer: D) Rs. 100

Explanation:

The owner first lost Rs. 100 in cash, but after the thief bought Rs. 60 goods, he get back that Rs. 100 but he lost Rs. 60 value of goods and Rs. 40 in change.

So, a total of 60 + 40 = Rs. 100 the owner lose.

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

1 326
Q:

Solve this Math puzzle?

 A) 96 B) 88 C) 40 D) 19

Answer & Explanation Answer: A) 96

Explanation:

The given math puzzle follows a logic that,

1 + 4 = 5 => 1 x 4 + 1 = 5

2 + 5 = 12 => 2 x 5 + 2 = 12

3 + 6 = 21 => 3 x 6 + 3 = 21

Similarly,

8 + 11 = > 8 x 11 + 8 = 96.

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

3 268
Q:

Solve this puzzle?

 A) 18 B) 16 C) 20 D) 14

Answer & Explanation Answer: B) 16

Explanation:

Let the given be resembled in letters like R, G & B.

Here given,

1) R + R + R = 30

=> 3R = 30 => R = 30/3 = 10

2) R + G + G = 18 => R + 2G = 18 => 10 + 2G = 18 => 2G = 8 => G = 4

3) G - B = 2 => B = G - 2 => B = 4 - 2 => B = 2

Hence, R + G + B = 10 + 4 + 2 => 16.

Report Error

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

3 300