6
Q:

Solve the missing number puzzle? 

Additional Details

number_puzzle31533710656.jpg image

 

Answer:



Q:

Crack the logical puzzle?

crack_the_logical_puzzle1562839260.jpg image

 

A) 6713 B) 9415
C) 9515 D) 842
 
Answer & Explanation Answer: A) 6713

Explanation:

In the given puzzle, the logic followed is

First digits comes from the number of letters in the word

Second digit is its serial number

Third digit is the addition of first and second digits

=> SUNDAY = 6713

Report Error

View Answer Report Error Discuss

6 551
Q:

How much time for the total distance?

time_and_distance1561111256.jpg image

A) 85 min B) 1 hr 15 min
C) 90 min D) 1 hr 08 min
 
Answer & Explanation Answer: B) 1 hr 15 min

Explanation:

From the given data, 

if 60% = 45 minutes


100% =  ?

=> 45 × 100/60

= 75 min


i.e, = 1hr 15 min.

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

3 479
Q:

Solve this math logical puzzle

how_many_total_digits1560511557.jpg image

A) 192 B) 180
C) 196 D) 189
 
Answer & Explanation Answer: A) 192

Explanation:

Pages are denoted as 

1 - 9 = 09

10 - 99 = 90*2 = 180

100 = 03

 

Hence, total number of digits = 09 + 180 + 03 = 192.

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO , IT Trainer

1 397
Q:

Which tank will fill first?

which_tank_will_be_first_filled1559193031.jpg image

A) 8 B) 7
C) 10 D) 4
 
Answer & Explanation Answer: C) 10

Explanation:

From the given diagram,

Tank 10 will be first filled because from tank 1 it will go through tank 4 and tank 10.

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Logic Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

5 608
Q:

Break the logic behind the given mathematical puzzle?

Maths_logic_puzzle1557901040.png image

A) 7 B) 8
C) 11 D) 13
 
Answer & Explanation Answer: B) 8

Explanation:

In the given puzzle,

The logic is in the format of lets say, a/b


In that case b doesn't matter, because

2/2 = 1,

6/5 = 6/2 = 3,

10/11 = 10/2 = 5

 

This means that equation is a/2

So 16/19 is equal 16/2 = 8.

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO , IT Trainer

3 302
Q:

Find the height of the table?

how_tall_is_the_table1542200476.jpg image

A) 40 cm B) 150 cm
C) 120 cm D) 45 cm
 
Answer & Explanation Answer: B) 150 cm

Explanation:

Let the heights of Cat, Table and Turtle be C, T & R respectively.

 

From the above given figure,

 

C + T - R = 170 ......(a)

 

R + T - C = 130 ......(b)

 

Adding above eqns (a) & (b), we get

 

2T = 300

 

T = 150 cm

 

Hence, the height of the table is 150 cm.

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: CAT , Bank Exams , AIEEE
Job Role: Bank PO , Bank Clerk , Analyst

5 1283
Q:

Solve the math puzzle given below?

math_puzzle1541075516.jpg image

A) 14 B) 10
C) 9 D) 8
 
Answer & Explanation Answer: B) 10

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Math Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

8 1382
Q:

Try the logical puzzle?

logical_puzzle1538026382.jpg image

A) 24 B) 25
C) 13 D) 12
 
Answer & Explanation Answer: C) 13

Explanation:

The man has 12 sons and the 12 sons has each one sister.

=> 12 sons + 1 sister = 13 children.

 

Report Error

View Answer Report Error Discuss

Filed Under: Logic Puzzles
Exam Prep: AIEEE , Bank Exams , CAT , GATE , GRE
Job Role: Analyst , Bank Clerk , Bank PO

10 1148