Q:

A) 42 | B) 36 |

C) 28 | D) 20 |

Answer: B) 36

Explanation:

Explanation:

Distance covered = 120+120 = 240 m

Time = 12 s

Let the speed of each train = v. Then relative speed = v + v = 2v

2v = distance/time = 240/12 = 20 m/s

Speed of each train = v = 20/2 = 10 m/s

= 10 × 36/10 km/hr = 36 km/hr

Q:

A) 4 hours 20 min | B) 5 hours 20 min |

C) 5 hours | D) 4 hours |

1
197

0
218

0
323

Q:

A) 120 km/h | B) 125 km/h |

C) 115 km/h | D) 110 km/h |

3
230

0
287

3
397

Q:

A) 55 km/hr | B) 50 km/hr |

C) 60 km/hr | D) 65 km/hr |

0
242

1
426