Q:

A) 10 | B) 25 |

C) 12 | D) 20 |

Answer: C) 12

Explanation:

Explanation:

Speed of train 1 = $\left(\frac{120}{10}\right)m/sec$ = 12 m/sec

Speed of train 2 =$\left(\frac{120}{15}\right)m/sec$ = 8 m/sec

if they travel in opposite direction, relative speed = 12 + 8 = 20 m/sec

distance covered = 120 + 120 = 240 m

time = distance/speed = 240/20 = 12 sec

Q:

A) 10.8 km/h | B) 30.75 km/h |

C) 25.5 km/h | D) 32.45 km/h |

0
24

0
45

Q:

A) 3 hours | B) 2.4 hours |

C) 4.8 hours | D) 6 hours |

5
953

Q:

A) 10 : 20 a.m. | B) 9 : 40 a.m. |

C) 10 : 40 a.m. | D) 10:00 a.m. |

1
627

Q:

A) 255 1/3 km | B) 238 2/3 km |

C) 246 1/3 km | D) 256 2/3 km |

0
1196

1
436

0
381

Q:

A) 2 hours | B) 6 hours |

C) 3 hours | D) 4 hours |

1
435