2
Q:

# Find the appropriate relation for quantity1 and quantity2 in the following question:Quantity 1: In an examination, Ankita scored 35 marks less than Puneeta. Puneeta scored 65 more marks than Meenakshi. Rakhi scored 115 marks, which is 20 marks more than Meenakshi's. Simpy scored 108 marks less than the maximum marks of the test. What approximate percentage of marks did Simpy score in the examination, if she got 67 marks more than Ankita?Quantity 2: The length of a rectangle is increased by 60%. By what percent would the width have to be decreased to maintain the same area?

 A) Quantity1 < Quantity2 B) Quantity1 ≤ Quantity2 C) Quantity1 ≥ Quantity2 D) Quantity1 > Quantity2

Explanation:

Quantity1-
Rakhi’s marks= 115
Meenakshi’s marks= 115 - 20 = 95
Puneeta’s marks= 95 + 65= 160
Ankita’s marks=160 - 35= 125
Simpy’s marks= 125+ 67= 192
Total maximum marks= 192 + 108= 300
Required percentage marks of Simpy
$192300×100=64%$
Quantity2-
Let length and breadth be 100.

After increase in length it become 160, then
Now, 160*x= 100*100
Hence, x = $10000160=62.5$

100-62.5=37.5%

Q:

The given Bar Graph presents the Imports and Exports of an item (in tonnes) manufactured by a company for the five financial years, 2013-2014 to 2017-2018.

The given Bar Graph presents the Imports and Exports of an item (in tonnes) manufactured by a company for the five financial years, 2013-2014 to 2017-2018.

 A) 2016-2017 B) 2014-2015 C) 2015-2016 D) 2017-2018

Explanation:

0 59
Q:

The ratio of the areas of two triangles ABC and PQR is 4: 5 and the ratio of their heights is 5 : 3. The ratio of the bases of triangle ABC to that of triangle PQR is:

 A) 25 : 12 B) 12 : 25 C) 11 : 15 D) 15 : 11

Explanation:

0 52
Q:

The ratio between the speeds of two trains is 5 : 7. If the first train covers 300 km in 3 hours, then the speed (in km/h) of the first train is:

 A) 120 B) 140 C) 150 D) 100

Explanation:

0 26
Q:

Select the Venn diagram that best illustrates the relationship between the following classes.
Metal, Iron, Mercury

 A) B) C) D)

Explanation:

0 72
Q:

The average age of fifteen persons is 32 years. If two more persons are added, then the average is increased by 3 years. The new persons have age difference of 7 years. The age (in years) of the younger among the new persons is:

 A) 50 B) 58 C) 54 D) 61

Explanation:

0 103
Q:

Two numbers are in the ratio 3 : 4. On increasing each of them by 30, the ratio becomes 9 : 10. The sum of the numbers is:

 A) 35 B) 30 C) 32 D) 25

Explanation:

0 63
Q:

The given Bar Graph presents the number of students of two schools for six years.

What is the ratio of students taken for all years together from School B to that from school A ?

 A) 370 : 429 B) 415 : 401 C) 401 : 415 D) 429 : 370

Explanation:

0 473
Q:

The given Bar Graph presents the number of students of two schools for six years.

In which year, the percentage increase in students in school B is the highest in comparison to its previous year?

 A) 2010 B) 2013 C) 2009 D) 2011