A) 360, 160, 200 | B) 160, 360, 200 |

C) 200, 360,160 | D) 200,160,300 |

Explanation:

let ratio be x.

Hence no. of coins be 5x ,9x , 4x respectively

Now given total amount = Rs.206

=> (.50)(5x) + (.25)(9x) + (.10)(4x) = 206

we get x = 40

=> No. of 50p coins = 200

=> No. of 25p coins = 360

=> No. of 10p coins = 160

A) 5 : 3 | B) 3 : 5 |

C) 1 : 1 | D) 5 : 7 |

A) 2400 √84 | B) 2200 √84 |

C) 1400 √84 | D) None |

A) 3 : 2 : 2 | B) 2 : 3 : 3 |

C) 2 : 2 : 3 | D) 4 : 5 : 3 |

A) Quantity I > Quantity I | B) Quantity I ≥ Quantity II |

C) Quantity I < Quantity II | D) Quantity I < Quantity II |

Explanation:

Quantity I= Let the three numbers will be 5x, 6x and 10x respectively

ATQ

10x+5x−6x=126

9x=126 X=14

So largest number =10x=10×14=140

Quantity II=let x and y are two numbers

ATQ

12% of x=25%of y And their difference is 78

So first no.=150 2nd no.=72

Hence Quantity I < Quantity II

A) Rs.25,000 | B) Rs.30,000 |

C) Rs.15,000 | D) Rs.20,000 |

Explanation:

Let monthly salary of Pia = Rs.500x => Monthly salary of Som = Rs.400x Amount given by Pia to her mother = 3/5 * 500x = 300x Amount for her sister tuition fees = 15*500x/100 = 75x Amount for loan = 18*500x/100 = 90x => Amount left = 500x −(300x +75x +90x) = 2100 => 500x - 465x = 35x = 2100 => x = 2100/35 = 60 Therefore, Som's salary = 400 x 60 = Rs. 24,000