2
Q:

In a fort there was sufficient food for 200 soldiers for 31 days. After 27 days, 120 soldiers left the fort. For how many extra days will the rest of the food last for the remaining soldiers?

A) 12 days B) 10 days
C) 8 days D) 6 days

Answer:   B) 10 days



Explanation:

Quantity of food = 200 X 31 = 6200 man-days

Till 27 days, quantity consumed = 27 X 200 = 5400 man-days

Remaining quantity = 6200 –5400 = 800 man days

Remaining soilders = 200 –120 = 80

Let remaining food will be sufficient for x days⇒5400 + 80x = 6200⇒x= 10 days

Q:

A and B can complete a piece of work in 15 days and 10 days respectively. They got a contract to complete the work for ₹35000. The share of A (in ₹) in the contracted money will be:

 

A) 7000 B) 21000
C) 14000 D) 15000
 
Answer & Explanation Answer: C) 14000

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

4 390
Q:

A and B can complete a piece of work in 15 days and 10 days respectively. They got a contract to complete the work for ₹35000. The share of B (in ₹) in the contracted money will be:

 

A) ₹15000 B) ₹14000
C) ₹21000 D) ₹7000
 
Answer & Explanation Answer: C) ₹21000

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 324
Q:

A and B can complete a piece of work in 15 days and 10 days respectively. They got a contract to complete the work for ₹75000. The share of B (in ₹) in the contracted money will be:

 

A) 45,000 B) 30,000
C) 35,000 D) 40,000
 
Answer & Explanation Answer: A) 45,000

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 423
Q:

If 16 men working 12 hours a day can complete a work in 27 days, then working for how many hours a day can 18 men complete the work in 24 days ?

 

A) 9 B) 18
C) 16 D) 12
 
Answer & Explanation Answer: D) 12

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 957
Q:

If 40 men working 12 hours a day can complete a work in 8 days, then how many men working 4 hours a day can complete the same work in 16 days?

 

A) 50 B) 60
C) 54 D) 45
 
Answer & Explanation Answer: B) 60

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

2 460
Q:

A can complete a piece of work in 20 days and B can complete 20% of the work in 6 days. If they work together in how many dayscan they finish 50% of the work, if they work together

 

A) 12 B) 6
C) 8 D) 9
 
Answer & Explanation Answer: B) 6

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

3 689
Q:

Shyam can complete a task in 12 days by working 10 hours a day. How many hours a day should he work to complete the task in 8 days?

 

A) 12 B) 15
C) 16 D) 14
 
Answer & Explanation Answer: B) 15

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 811
Q:

5 men and 8 women can complete a task in 34 days, whereas 4 men and 18 women can complete the same task in 28 days. In how many days can the same task be completed by 3 men and 5 women?

 

A) 56 B) 72
C) 64 D) 36
 
Answer & Explanation Answer: A) 56

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

6 991