Analyst Questions


Q:

There are three rooms in a Hotel: one single, one double and one for four persons. How many ways are there to house seven persons in these rooms ?

A) 105 B) 7! x 6!
C) 7!/5! D) 420
 
Answer & Explanation Answer: A) 105

Explanation:

Choose 1 person for the single room & from the remaining choose 2 for the double room & from the remaining choose 4 people for the four person room,

Then, 7C1 x 6C2 x 4C4
     = 7 x  x 1
     = 7 x 15 = 105.
Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

8 3340
Q:

What was the day of the week on 17th June, 1998 ?

A) Monday B) Tuesday
C) Wednesday D) Friday
 
Answer & Explanation Answer: C) Wednesday

Explanation:

17th June, 1998 = (1997 years + Period from 1.1.1998 to 17.6.1998)
Odd days in 1600 years = 0
Odd days in 300 years = 1
97 years has 24 leap years + 73 ordinary years.
Number of odd days in 97 years ( 24 x 2 + 73) = 121 = 2 odd days.
Jan. Feb. March. April. May. June.
(31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 17) = 168 days
168 days = 24 weeks = 0 odd day.
Total number of odd days = (0 + 1 + 2 + 0) = 3.
Given day is Wednesday.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

10 3237
Q:

At what rate of compound interest per annum will a sum of rs.1200 becomes rs.1348.32 in 2 years

A) 66%% B) 6.5%
C) 7% D) 7.5%
 
Answer & Explanation Answer: A) 66%%

Explanation:

rate=r%

1200 (1+r/100)^2=1348.32

r=6%

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

0 2312
Q:

The famous character pickwick was created by

A) Leo Tolstoy B) Charles Dickens
C) George Washington D) Steven Spielberg
 
Answer & Explanation Answer: B) Charles Dickens

Explanation:
Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

Filed Under: Books and Authors
Job Role: Analyst

7 2176
Q:

Every year before the festive season, a brand store increases the price of the product by 42% and then introduce two successive discount of 10% and 11% respectively. What is percentage loss and percentage gain ?

A) 3.25% loss B) 13.742% loss
C) 3.25% gain D) 13.742% gain
 
Answer & Explanation Answer: D) 13.742% gain

Explanation:

Let CP = 100,
42 % increase => SP = 142
10 % discount in SP => ((142 x 10)/100) = 14.2
So 1st SP = (142 - 14.2) = 127.8, again 12 % discount in 1st SP ((127.8 x 11)/100) = 14.058
2nd SP = (127.8 - 14.058) = 113.742,
So finally CP = 100, SP = 113.742, => gain = 13.742%.

Report Error

View Answer Workspace Report Error Discuss

3 1915