A) 500/3 | B) 700/3 |

C) 300 | D) 600 |

Explanation:

Let the initial amount be x (with gambler), then

A) 426 | B) 428 |

C) 415 | D) 432 |

Explanation:

There are 600 Kabaddi players

4% wear knee band on one leg

Remaining players = 600 x 0.96 = 576

Of the remaining, 25% wear knee bands on both leg

and Of the remaining, 75% do not wear knee bands .

So players not wearing knee bands = 0.75 x 576 = 576 x 3/4 = 144 x 3 = 432.

A) 9 | B) 10 |

C) 11 | D) 12 |

Explanation:

Given the company has 8 SD + 6 SRP + 7 IN = 21 cars + 'x' small cars.

Given SD makes 1/4 th of the total fleet.

=> 8 = 1/4 (21 + x)

=> 32 = 21 + x

=> x = 11

Therefore, the company has 11 small cars.

A) 1124 | B) 1420 |

C) 1345 | D) 1250 |

Explanation:

Let initially 'X' ticket has been sold.

So now in 2nd week 20% increases, so

=> X x 120/100

In 3rd week 16% increases, so

=> X x (120/100) x (116/100)

In 4th week 20% decrease, so

=> X x (120/100) x (116/100) x (80/100) = 1392

X = 1250.

A) 75 min | B) 82 min |

C) 90 min | D) 101 min |

Explanation:

Let X = Time taken for each of Type B Problems(100 Problems)

And 2X = Time taken for each of Type A problems(50 problems)

Total time period = 3hrs = 3 x 60min = 180 minutes

100X + 50(2X) = 180

100X + 100X = 180

200X = 180 min

X = 180/200

X = 0.90 min

By convertiing into seconds,

X = 0.90 x 60 seconds

X = 54 sec

So, time taken for Part A problems is = 54 x 2 x 50 = 5400 seconds

= 5400/60sec = 90 minutes.

A) 12000 | B) 13500 |

C) 15400 | D) 11000 |

Explanation:

Given in municipality election 54% votes have won by 1080

Let the total number of votes be x.

8x = 108000

x = 13,500

Therefore, total number of votes = 13,500.