A) Rs. 38000 | B) Rs. 47000 |

C) Rs. 50000 | D) Rs. 35000 |

Explanation:

Let 'x' be the amount he had in the bank.

=> 20/100(25/100(30/100(x))) = 750

x = 750 x 8000/120 = Rs. 50000

A) 27 kgs | B) 25 kgs |

C) 24 kgs | D) 21 kgs |

Explanation:

Initial wheat per kg cost be Rs. 100

Then, monthly expenditure of the family = 30 x 100 = 3000

After increase in cost,

Let P be new monthly consumption of family.

**P x 132 = 110/100 x 3000**

**=> P = 25 kg.**

A) 8400 | B) 7200 |

C) 6000 | D) 5600 |

Explanation:

12% of 70,000

=> 12 x 70,000/100

=> 8400

Hence, **12% of 70,000 = 8,400**

A) 45% | B) 60% |

C) 72% | D) 80% |

Explanation:

Here it is asked that **3 is what percent of 5**

Let 3 is** K percent **of 5.

=> K x 5/100 = 3

=> K = 300/5 = 60

Hence, **3 is 60% of 5.**

A) 96 | B) 100 |

C) 78 | D) 88 |

Explanation:

Given

$4\frac{4}{5}$ of 259.99 = ? % of 1247.9

24/5 x 260 = ? x 1248/100

? = 1248 x 100/1248

**? = 100.**

A) 35 | B) 55 |

C) 75 | D) 45 |

Explanation:

In the question it is asked for 5% of 1500

5 x 1500/100 = 15 x 5 = 75.

Hence, **5% of 1,500 is equal to 75.**

A) 0.5 | B) 1 |

C) 4 | D) 0 |

Explanation:

80x900/100 + 256 x 4 x ? = 1331 - 99

720 + 1024 x ? = 1232

? = 1232 - 720/1024

? = 512/1024 = 0.5

**? = 0.5 **

A) 35 | B) 38 |

C) 42 | D) 44 |

Explanation:

what is 70 of 50 means 70% of 50

$\mathbf{\Rightarrow}\frac{\mathbf{70}\mathbf{}\mathbf{x}\mathbf{}\mathbf{50}}{\mathbf{100}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\mathbf{=}\mathbf{}\mathbf{7}\mathbf{}\mathbf{x}\mathbf{}\mathbf{5}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\phantom{\rule{0ex}{0ex}}\mathbf{=}\mathbf{}\mathbf{35}$

Hence, **70 of 50 is 35.**

A) Rs. 2326 | B) Rs. 5876 |

C) Rs. 1741 | D) Rs. 3136 |

Explanation:

Let total amount = Rs. P

Total expenditure = (23 + 33 + 19 + 16)% of P = 91%ofP

Remaining money = (100 - 91)% of P = 9% of P

But given in the question that,

9% of P = 504

9p/100 = 504

=> P = 50400/9

=> P = Rs. 5600

Required money spent on Food & Insurance = 23 + 33 %

= 56% of 5600

= 56 x 5600/100 = 56 x 56 = **Rs. 3136 **