A) 4987 | B) 5784 |

C) 5223 | D) 4741 |

Explanation:

Given,

25% of three-seventh of 26% of a number is 145.5

Let the required number be 'N'

i.e,

N =

=> **N = 5223.07**

A) 500 | B) 300 |

C) 600 | D) 700 |

Explanation:

Let number of boys in the school = x

Let number of girls in the school = y

Number of students participated in the sports = 300

Out of which boys = 100

but given number of boys participated in sports = x/3

=> x/3 = 100

=> x = 300

Remaining girls = 300 - 100 = 200

=> y/2 = 200

=> y = 400

Therefore, total number of students in the school = x + y = 300 + 400 = 700

A) 52% | B) 64% |

C) 84% | D) 77% |

Explanation:

Let the number be 'x'

Then, according to the given data,

=

= 84%

A) 87400 | B) 92520 |

C) 88470 | D) 90150 |

Explanation:

Let X be the total amount with Ramesh

Given 28% of X = Cash remaining

=> Amount spent = 72% of X = 38460 + 24468 = 62928

=> 72% of X = 62928

=> X = ?

=> **X = 87400**

A) 1096.30 | B) 1226.70 |

C) 1124.20 | D) 1186.70 |

Explanation:

52.5% of 800 + 30.5% of 2800 = ? + 87.30

420 + 854 - 87.30 = ?

1274 - 87.30 = ?

? = **1186.70**

A) Rs. 20 | B) Rs. 24 |

C) Rs. 26 | D) Rs. 29 |

Explanation:

Let the original price of rice be Rs. x

Let rice a man can buy for Rs. 500 at rs. x/kg be = R kgs

From given data, for Rs. 500

x ---- R kgs

(x + 25x/100) ---- (R - 5) kgs

=> Rx = (R - 5)(x + 25x/100)

=> Rx = (R - 5)(125x/100)

=> 100Rx = 125Rx - 625x

=> R = 25

So at rate of Rs. x/kg, man get 25 kgs for Rs. 500

=> x = 500/25 = Rs. 20