# Exams

A) Rongali Bihu | B) Onam |

C) Pongal | D) Navratri |

Explanation:

**Onam** is an annual Hindu festival with origins in the state of Kerala in India. It falls in the Malayalam calendar month of Chingam, which in Gregorian calendar overlaps with August–September. In this festival, boat races are famous.

A) 22% | B) 33% |

C) 44% | D) 55% |

Explanation:

Let original length = x metres and original breadth = y metres.

Original area = xy sq.m

Increased length = $\frac{120}{100}$ and Increased breadth = $\frac{120}{100}$

New area = $\frac{120}{100}x*\frac{120}{100}y=\frac{36}{25}xy{m}^{2}$

The difference between the Original area and New area is:

$\frac{36}{25}xy-xy$

$\frac{11}{25}xy$ Increase % =$\left(\raisebox{1ex}{$\frac{11}{25}xy$}\!\left/ \!\raisebox{-1ex}{$xy$}\right.\right)*100$= 44%

A) USA | B) Fiji |

C) India | D) UK |

Explanation:

Golf player Vijay Singh is an Indo-Fijian belongs to Fiji. He was born in 1963, who was number 1 in the Official World Golf Ranking for 32 weeks in 2004 and 2005.

He was nicknamed as "The Big Fijian", has won three major Golf Championships. He has started his profession career from 1984.

51 + 52 + 53 + ...........+ 100

= (1 + 2 + 3 + .... + 100) - (1 + 2 + 3 + ...... + 50)

= **It is in the form of $\frac{n(n+1)}{2}seriessummation$**

= n1 = 100 , n2 = 50

=$\left[\frac{{\displaystyle 100\left(100+1\right)}}{{\displaystyle 2}}\right]-\left[\frac{50\left(50+1\right)}{2}\right]$

= **(5050 - 1275) = 3775**

A) 2.875 | B) 3.875 |

C) 4.875 | D) 5.875 |

Explanation:

ANS: log_{5}512 = log512/log5 = $\frac{\mathrm{log}{2}^{9}}{\mathrm{log}\left(10/2\right)}$ =$\frac{9\mathrm{log}2}{\mathrm{log}10-\mathrm{log}2}$ =$\frac{9*0.3010}{1-0.3010}$ =2.709/0.699 =2709/699 =3.876

A) 2109 | B) 3109 |

C) 4109 | D) 6109 |

Explanation:

Time = 2 years 4 months = 2(4/12) years = 2(1/3) years.

Amount = Rs'. [8000 X (1+(15/100))^2 X (1+((1/3)*15)/100)]

=Rs. [8000 * (23/20) * (23/20) * (21/20)]

= Rs. 11109. .

:. C.I. = Rs. (11109 - 8000) = Rs. 3109.

A) 2 years | B) 2.5 years |

C) 3 years | D) 4 years |

Explanation:

Amount = Rs.(30000+4347) = Rs.34347

let the time be n years

Then,30000(1+7/100)^n = 34347

(107/100)^n = 34347/30000 = 11449/10000 = (107/100)^2

n = 2years

A) 10000 | B) 20000 |

C) 40000 | D) 50000 |

Explanation:

Let sum=Rs.x

C.I. when compounded half yearly = $\left[x{\left(1+\frac{10}{100}\right)}^{4}-x\right]=\frac{4641}{10000}$

C.I. when compounded annually =$\left[x{\left(\frac{20}{100}\right)}^{2}-x\right]=\frac{11}{25}$

$\frac{4641}{10000}x-\frac{11}{25}x=482$

=> x=20000