14
Q:

Three athletes can complete one round around a circular field in 16, 24 and 36 min respectively. They start running together at same instant then after how much time they will meet to each other for first time ?

A) 2 hrs 24 min B) 2 hrs 44 min
C) 1 hrs 24 min D) 1 hrs 24 min

Answer:   A) 2 hrs 24 min



Explanation:

Given that three athletes can complete one round around a circular field in 16, 24 and 36 min respectively.

Now, required time after which they met for the first time = LCM of (16, 24 & 36) min

Now, LCM of 16, 24, 36 = 144 minutes = 2 hrs 24 min.

Q:

A is 1.5 times efficient than B therefore takes 8 days less than B to complete a work. If A and B work on alternate days and A works on first day, then in how many days the work will be completed?

A) 17 B) 19
C) 19.5 D) 21
 
Answer & Explanation Answer: B) 19

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 1
Q:

Nirmit can do 2/3 of a job in 18 days. Kashish is twice as efficient as Nirmit. In how many days Kashish will complete the job?

A) 29/4 B) 27/2
C) 31/2 D) 13/2
 
Answer & Explanation Answer: B) 27/2

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 49
Q:

Ganesh, Ram and Sohan together can complete a work in 16 days. If Ganesh and Ram together can complete the same work in 24 days. The number of days Sohan alone takes, to finish the work is

A) 40 B) 48
C) 32 D) 30
 
Answer & Explanation Answer: B) 48

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 60
Q:

If 10 people can do a job in 20 days,then 20 people with twice the efficiency can do the same job in

A) 5 days B) 10 days
C) 20 days D) 40 days
 
Answer & Explanation Answer: A) 5 days

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

1 74
Q:

Two typists of varying skills can do a typing jobin6 minutesifthey work together.Ifthe first typist typed alone for 4 minutes and then the second typist typed alone for 6 minutes, they would be left with 1/5 of the whole work.Howmany minutes would it take the slower typist to complete the typing job working alone?

A) 10 minutes B) 15 minutes
C) 12 minutes D) 20 minutes
 
Answer & Explanation Answer: B) 15 minutes

Explanation:

Working efficiency of both typist together = 100/6 = 16.66%

Let the efficiency of first typist be x and second typist be (16.66 –x)

First typist for 4 minute + second tyoistfor 6 minute = 80% work

⇒4x + (16.66 –x) X 6 = 80%

⇒4x + 100% -6x = 80%,

⇒x = 10%

First typist typed 10% per minute, second typst typed (16.66 –10) = 6.66% per minute

Slowest is second typist complete whole job in 100/6.66 = 15.01 = 15 minute

Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 68
Q:

In a fort there was sufficient food for 200 soldiers for 31 days. After 27 days, 120 soldiers left the fort. For how many extra days will the rest of the food last for the remaining soldiers?

A) 12 days B) 10 days
C) 8 days D) 6 days
 
Answer & Explanation Answer: B) 10 days

Explanation:

Quantity of food = 200 X 31 = 6200 man-days

Till 27 days, quantity consumed = 27 X 200 = 5400 man-days

Remaining quantity = 6200 –5400 = 800 man days

Remaining soilders = 200 –120 = 80

Let remaining food will be sufficient for x days⇒5400 + 80x = 6200⇒x= 10 days

Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 56
Q:

Raman can do a work in 5 days, Jatin can do the same work in 7 days and Sachin can do the same work in 9 days. If they do the same work together and they are paid Rs 2860, then what is the share (in Rs) of Raman?

A) 1260 B) 700
C) 900 D) 870
 
Answer & Explanation Answer: A) 1260

Explanation:
Report Error

View Answer Report Error Discuss

3 79
Q:

48 people could complete a task in 17 days. After 6 days, 4 of the workers left. How many days from then will it take to complete the task?

A) 12 B) 13
C) 15 D) 16
 
Answer & Explanation Answer: A) 12

Explanation:

Given, 48 people can do a work in 17 days. So total work = 48 x 17 = 816
Work done by 48 people in 6 days = 288.

The remaining work = 816 - 288 = 528
After 6 days four workers left. So number of people working is 44
Total number of days required for 44 men to complete the remaining work = 528/44 = 12

Report Error

View Answer Report Error Discuss

0 74