A) 11/P + 6 | B) P/11 +6 |

C) 17 - P/6 | D) 17/P |

Explanation:

Let Ben’s age now be B

Anita’s age now is A.

(A - 6) = P(B - 6)

But A is 17 and therefore 11 = P(B - 6)

11/P = B-6

(11/P) + 6 = B

A) 21 yrs | B) 24 yrs |

C) 27 yrs | D) 30 yrs |

Explanation:

Let Mohan present age = p

ATQ,

5/6 x p = p - 5

p = 30

His wifes age = 30 - 3 = **27 yrs**.

A) 42 | B) 36 |

C) 30 | D) 24 |

Explanation:

Let present age of Pranay = 15p

That of Sai = 17p

ATQ,

15p + 6/17p + 6 = 9/10

=> 150p + 60 = 153p + 54

=> p = 2

Therefore, Age of Pranay after 6 yrs = 15 x 2 + 6 = 36 years.

A) 15 yrs | B) 16 yrs |

C) 20 yrs | D) 21 yrs |

Explanation:

Let the present age of Ravali = x

=> Swarna's present age = x - 9

From the given data,

x + 7 = 2(x - 9 + 7)

=> x = 11 yrs

Required Ravali's age after 4 years = **11 + 4 = 15 yrs.**

A) 12 | B) 14 |

C) 15 | D) 19 |

Explanation:

** Father Son**

5years ago the age of the father & son 5X X

present the age of the father & son 5X+5 X+5

(present age of father) + (present age of son) = 70

(5x+5) + (x+5) = 70

Then you will get X = 10

Present age of the son (x+5) = 15

A) Any two statements are sufficient to give answer | B) Only C is sufficient |

C) All of three statements are necessary to give answer | D) Even using all the three statements answer cannot be found |

Explanation:

From the given statements A, B & C

Let the present age of Teja = P

Raju present age = P + 4

Sita's present age = 2(P + 4)

Average of ages of Sita & Teja = 19

=> (2P + 8 + P)/2 = 19

= 3P + 8 = 38

=> P = 30/3 = 10

Hence, the present age of Teja = P = 10 yrs.

Therefore, by using all the three statements A, B & C we can find the age of Teja.

A) 40 | B) 56 |

C) 60 | D) 100 |

Explanation:

X= 2/3Y

=> Y= 3/2X

Aage of X after 6 years = 46 years

So present age of X = 46-6 = 40 years

Now, present age of Y = 3/2 * 40 = 60 years.

A) 4 years | B) 3 years |

C) 2 years | D) 1 year |

Explanation:

Let Ishika and her daughter present ages be p and q

From the given data,

**p = 4/3(p - 9)**

=> p = 36 years

Hence, Ishika's present age = 36 years and

her daughter's present age = **1/6 x 36 = 6 years**

Now, required her daughter’s age three years ago = 6 - 3 = **3 years.**

A) 2 years | B) 4 years |

C) 6 years | D) 8 years |

Explanation:

From the given data,

Manogna’s age be 0 when she was born.

Her father’s age = 38 years

Her mother’s age when Manogna’s brother who is 4 years younger to her was born = 36 years

=> Manogna’s mother age when Manogna was born = 36 - 4 = 32 years

Hence, the difference between the ages of Manogna’s parents = **38 - 32 = 6 years.**