Q:

A) Option A | B) Option B |

C) Option C | D) Option D |

Answer: B) Option B

Explanation:

Explanation:

Man walked 6 km at 1.5 kmph, again he walked 8 km at speed of 2 kmph and 40 km at a speed of 8kmph

time taken indivisually:

=> 6/1.5 = 4 m

=> 8/2 = 4 m

=> 40/8 = 5 m

Average speed of man= total distance/ total time

=> 54/13 = $\mathbf{4}\frac{\mathbf{2}}{\mathbf{13}}$ kmph

0
72

Q:

A) 17.5 km | B) 24.5 km |

C) 21 km | D) 28 km |

0
209

Q:

A) 1 hour | B) 1 hour 30 minutes |

C) 2 hours 30 minutes | D) 2 hours |

0
120

Q:

A) 2.07 ms-1 | B) 2.60 ms-1 |

C) 3.67 ms-1 | D) 2.67 ms-1 |

0
140

0
110

Q:

A) 40 km | B) 20 km |

C) 30 km | D) 48 km |

2
177

0
167

Q:

A) 40 kmph | B) 60 kmph |

C) 30 kmph | D) 50 kmph |

1
109