# Project Manager Questions

A) Class A | B) Class B |

C) Class C | D) Class D |

Explanation:

Class C network address has only 8 bits for defining hosts : ${2}^{8}-2=256-2=254$

A) All frustrated people are drug addicts | B) Frustrated people are whimsical |

C) All drug addicts are artists | D) Some artists may be drug addicts |

A) Super Computer | B) Abacus |

C) Calculator | D) Analytical Engine |

Explanation:

Computer was invented by Charles Babbage.

The First Mechanical Computer Designed by **Charles Babbage, **a** **British mathematician was called as **Analytical Engine **which resembles today's modern machines between 1833 and 1871.

A) 27 % | B) 26 % |

C) 29 % | D) 21 % |

Explanation:

Let the percentage of benzene = X

(30 - X)/(X- 25) = 6/4 = 3/2

=> 5X = 135

X = 27

So, required percentage of benzene = 27 %

It can be possible in only **B.C.** i.e, **Before Christ.** That was about **2000 years ago.**

Given

In **1990 B.C = 2000 + 1990 = 3990 years ago**, a person is 15 years Old

=> In **1995 B.C = 2000 + 1995 = 3995 years ago**, the same person will be 10 years Old

Therefore, In **2000 B.C = 2000 + 2000 = 4000 years ago**, the same person will be 5 years Old.

A) 88 | B) 96 |

C) 108 | D) 121 |

Explanation:

Given,

The ratio of the doctors to the nurses is 11 : 8

Number of nurses = 8/19 x 209 = 88.

A) 12 p.m. on Wednesday | B) 2 p.m. on Thursday |

C) 3 p.m. on Thursday | D) 2 p.m. on Wednesday |

Explanation:

Time from 12 p.m. on Tuesday to 2 p.m. on the following Tuesday = 7 days 2 hours.

= 170 hours.

The watch gains = (2 + 4 x 4/5) min

= 34/5 min. in 170 hrs.

Now, 34/5 min are gained in 170 hrs.

Then, 2 min are gained in (170 x 5/34 x 2) hrs.

Watch is correct after 2 days 2 hrs after 12 p.m. on Tuesday, i.e., it will be correct at 2 p.m. on Thursday.

A) 15 | B) 20 |

C) 5 | D) 10 |

Explanation:

Since each number to be divisible by 5, we must have 5 0r 0 at the units place. But in given digits we have only 5.

So, there is one way of doing it.

Tens place can be filled by any of the remaining 5 numbers.So, there are 5 ways of filling the tens place.

The hundreds place can now be filled by any of the remaining 4 digits. So, there are 4 ways of filling it.

Required number of numbers = (1 x 5 x 4) = 20.